top of page
 Niks is wat het lijkt... of toch?
(Nothing is what it seems... or is it?)

Organised in collaboration with:

TUESDAY 15th MAY 2018
DOORS OPEN 6.30PM, EVENT 7PM-10PM
DE SNUFFEL
Ezelstraat 42, 8000 Brugge
LANGUAGE: NL

Onze ogen kunnen ons af en toe bedriegen. Soms hebben we wat hulp nodig van het verleden om op een juiste manier te zien. Ontdek wat historische foto's kunnen betekenen voor jouw favoreite fiets- of wandelroute! Daarna gaan we op stap in het allerkleinste: zulke dunne laagjes dat je er al tienduizend op elkaar zou moeten plaatsen om er een juiste blik op te kunnen werpen. Laat je ogen openen in ons wetenschapscafé en kom er alles over te weten!

Professor Steven VERSTOCKT

Ghent University

1# Multimediale verrijking en dynamische generatie van fiets- en wandeltochten

Het IDLab van Universiteit Gent heeft een collectie tools ontwikkeld waarmee op automatische wijze locaties kunnen gedetecteerd worden in multimedia content. Dit kunnen bijvoorbeeld historische foto's zijn uit een stadsarchief, maar ook video shotsuit hedendaagse series of trending hotspots op social networks. Deze locaties kunnen op hun beurt gevoed worden aan een dynamische routeringsapp, die hierop thematische fiets- en wandeltochten uittekent die voldoen aan de specifieke wensen van de gebruiker.

Professor Diederik DEPLA

Ghent University

2# Van nano naar meter, of hoe dunne lagen ons dagelijks leven beïnvloeden.

Hoe veranderen we staal in goud ? Hoe boren we door harde materialen ? Hoe isoleren we vensterglas ? Hoe houden we aardappelchips knapperig ? Het antwoord op deze, en vele andere, vragen is met behulp van een dunne laag. Wat is een dunne laag, en hoe dun is dun ? Een blad uit het kopieertoestel heeft een dikte van ongeveer één tiende van een millimeter. Sommige dunne lagen hebben een dikte van slechts 10 nanometer. Dit betekent dat je tienduizend lagen op elkaar moet plaatsen om tot de dikte van een blad te komen. Hoewel deze lagen ontzettend dun zijn, worden ze op grote schaal toegepast. In deze presentatie worden aan de hand van tal van voorbeelden deze fascinerende wereld belicht. Daarnaast wordt ook de productiemethodes samen met de technologische uitdagingen besproken.

PROGRAMMA

bottom of page